Избрани Новини

Сирийски бежанец държа фелдшерка под дулото на пистолет

Екшънът се разигра в село Долен, община Сатовча

Сирийски бежанец държа под дулото на пистолет фелдшерка, докато тя го преглежда, информира struma.bg. Екшънът се разигра в село Долен, община Сатовча, където бил извикан екип на Спешен център. Медиците отишли в дома на 58-годишната Емилия Юрукова на 4-ти февруари преди обяд. Там заварили 53-годишния сириец Яд Алиб, който казал, че има нужда от преглед на гърлото. Фелдшерката Муртазова реагирала и казала, че случаят не е спешен, тогава чужденецът извадил пистолет и го оставил на масата. При вида на оръжието фелдшерката нямала друг избор, освен да се подчини и да започне прегледа на чужденеца. Сириецът поискал да му бъде направена и електрокардиограма, след това пожелал и друго изследване.

След приключване на обстойния преглед той настоял да бъде измерено кръвното и да бъде направена кардиограма и на стопанката на къщата, която го подслонила - Емилия Юрукова.

Фелдшерката изпълнила чинно всичките желания и когато всичко приключило, си тръгнала по най-бързия начин. Изплашената фелдшерка разказала за преживяното на началниците си. Шефката на Спешен център - Благоевград д-р Величка Антова, на чието подчинение са всички центрове в Пиринско, е сезирала ОД на МВР - Благоевград за насилие над медик и по случая е разпоредена светкавична проверка от директора Васил Митов.

Гоцеделчевските полицаи намерили Яд Алиб, който обяснил, че не е искал да сплашва фелдшерката, а само си извадил газовия пистолет, който бил законно притежаван. Последвалата проверка показала, че сириецът е бил настанен в център за бежанци в София, откъдето се е отклонил и тепърва ще се изяснява при какви обстоятелства е станало това и защо бежанецът е извън центъра.

Кметицата на село Долен Валентина Мицикулева заяви, че също е чула за случая. Според нея въпросният сириец идвал от време на време при вдовицата Емилия Юрукова, която била леля на жена му.

„Сестрата на Емилия живее в Ракитово, нейната дъщеря е женена за сириеца. Чула съм, че те са работили в Гърция. Той идва от време на време в село Долен. Емилия не живее сама в къщата, а с двамата си синове и снахите”, каза кметицата Валентина Мицикулева.

Проверката на всички обстоятелства около странния преглед и тайнствените разходки на сириеца от София до село Долен продължават.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов