Избрани Новини

Симитли се пази от водите на река Струма по проект

Общата стойност на проекта е 1 049 415,25 лева

Община Симитли изпълни проект “Почистване на коритото на река Струма и изграждане на защитни съоръжения – крайбрежни стени по десния бряг за предпазване от ерозия и наводнения”. Община Симитли приключи изпълнението на проект за почистване коритото на река Струма и изграждане на защитна дига. Средствата са осигурени от ЕС. Общата стойност на проекта бе 1 049 415,25 лв., от които съфинансиране от ЕФРР 892 002,96лв.

В рамките на проекта „Почистване на коритото на р. Струма и изграждане на защитни съоръжения – крайбрежни стени по десния бряг за предпазване от ерозия и наводнения” бяха почистени и укрепени ерозиралия десен бряг на река Струма, както и предпазването му от наводнения и евентуална бъдеща ерозия посредством изграждането на пилотна стена, пише simitli.info.

С изпълнението на проекта защитиха от заливане и наводняване десния бряг на река Струма. Намали се до минимум процесът на ерозия, подобриха се условията за земеползване и опазване на материалните активи, намиращи се по крайбрежната ивица; подобри се ландшафта на града; създаде се възможност за улеснен достъп до природните дадености и обекти, намиращи се в района.

Приключването на работата по почистване на речното корито и изграждане на защитна дига, с което приключи изпълнението на проекта, бяха отчетени пред обществеността чрез информационен семинар и пресконференция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов