Избрани Новини

Ексченгета в ареста заради планиран обир на инкасо

Акцията на спецчастите била по сигнал

Двама бивши полицаи от Благоевград бяха арестувани зрелищно в центъра на Благоевград в петък около 18,30 ч.

Акцията на спецчастите била по сигнал, че техният бивш колега Борис Николов-Боре Силата, заедно с друг бивш полицай се подготвят да оберат инкасо автомобил.

Криминалистите имали предварителна информация за готвен “удар” и се позиционирали около офиса на фирма за парични преводи, бързи кредити и плащане на сметки на бул. “Св. св. Кирил и Методий”. Около офиса обикаляли Боре Силата и съучастникът му, пише "24 час".

Секунди след като инкасовият автомобил спрял пред офиса, 10-ина въоръжени полицаи с маски изскочили и повалили на земята двамата. Спецчастите са били в два микробуса с пловдивска регистрация.

Боре Силата и приятелят му опитали да избягат, но успели да се отдалечат само на 10-ина метра и веднага били повалени на земята. При обиска у двамата не било открито огнестрелно оръжие, съобщиха наши източници. Носели обаче спрей, с който се очаквало да напръскат служителя, който излиза с чувалчето с банкноти.

До такава развръзка обаче не се стигнало и полицаите предотвратили обира на парите, които били няколко десетки хиляди лева.

Все още продължава работата на благоевградската полиция по разплитане на готвения удар. Проверява се дали има и други съучастници на двамата бивши полицаи, както и дали от инкасовата фирма не е изтичала информация към тях.

Борис Николов бе уволнен от МВР преди повече от 15 г. Емигрира в САЩ, но след това се върна в Благоевград. Построи в края на града басейн с лятна дискотека, които изгоряха при умишлен палеж.

Бивши полицаи в ареста,планирали обир на инкасо.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов