Избрани Новини

Пътят Банско-Гоце Делчев подкопан от дъжда

Проблемният участък е в района на разклона за селата Обидим и Кремен

Силният дъжд подкопа защитни габиони на пътя Банско – Гоце Делчев и шосето поддаде. Проблемният участък е в района на разклона за селата Обидим и Кремен, предаде „Стандарт”. Инцидентът е станал в събота вечерта, няма пострадали хора и засегнати автомобили.

„Смятаме, че причина за свличането на част от пътя вляво в посока Гоце Делчев не е реката, тя е ниско долу и не е излязла от коритото си. По-скоро дъждовете са подкопали няколко габиона, които са рухнали, а след тях е тръгнала и част от пътната отсечка", уточниха от Областно пътно управление – Благоевград.

Опасният участък е обезопасен – поставени са необходимите знаци и сигнализация. Движението се извършва само в едната лента. Пътят е в рехабилитация и се очаква главният инженер на фирмата – изпълнител и геолози да направят оглед на мястото и да решат какви сондажи да направят. Те трябва да изготвят и проект за укрепването и възстановяването на поддалото под напора на дъжда шосе.

Водачите на моторни превозни средства да спазват пътната сигнализация в участъка от пътя и да карат бавно, призоваха от КАТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов