Избрани Новини

Косовска делегация обсъди намаляване на визовите такси

Георги Андонов инициира посещение на делегация от Косово в Благоевградско

Делегация от Република Косово, водена от посланика на страната у нас Н.Пр. Шпенд Калаба и кмета на гр. Печ Газменд Мухаджери, беше на посещение в Благоевградска област. Посещението бе организирано по инициатива на народния представител от ПП ГЕРБ Георги Андонов. Делегацията се срещна с кметовете на Разлог Красимир Герчев и на Банско Георги Икономов. По време на срещите бяха обсъдени възможностите за обмен на туристи между общините от България и косовския град Печ, както и реализиране на по-тясно сътрудничество на общинско ниво в областта на спорта, културата и в различни сфери на бизнеса. 

Кметът Газменд Мухаджери почерпи от успешния опит на Банско при изграждането на ски зоната и последващите стъпки, които са предприети от управата както на Банско, така и на Разлог за развитието на ски туризма. Сред дискутираните теми бе въпросът за намаляване на визовите такси за косовски граждани, които посещават България. 

Народният представител от ГЕРБ Георги Андонов подчерта, че вече е започнал разговори както в парламента, така и в други институции, за разрешаване на визовия проблем. „Поел съм сериозен ангажимент и първите стъпки в тази посока вече са направени. Важно е двете държави да продължат сътрудничеството си, тъй като има огромен потенциал за обмен не само на туристи, но и за развитие на бизнес сътрудничество и културен обмен между България и Косово”, сподели Георги Андонов. Според него това е възможно именно като се задълбочат взаимоотношенията между представители на местно ниво, като срещите между кметове от двете страни станат традиционни. 

Делегацията разгледа забележителностите на двата града Разлог и Банско, както и ски съоръженията над Банско и голф комплекса край Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов