Избрани Новини

Винари мериха сили в Делчево

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия се проведе на 7 февруари

И тази година община Гоце Делчев спази традицията, като организира празника на виното в село Делчево, посветен на Трифон Зарезан. Тази година той се състоя на 7 и 8 февруари.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия се проведе на 7 февруари и в него участваха десетки производители на вино и ракия от района и съседна Гърция. Специална комисия определи най-добрите, които получиха грамоти, информираха от пресцентъра на общината.

В неделя, 8 февруари, бе извършено традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. По традиция, зарязването направи кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заедно с неговите колеги - кметът на Драма Христос Мамсакос, на Като Неврокопи – Василис Янопулос и на Просочани – Ангелос Лисалис. По-късно, на площада в село Делчево започна и веселието, посветено на празника. Стотици бяха гостите, които не се уплашиха от дъжда и снега и извиха кръшни хора. В празничната програма участваха фолклорните състави от селата Ляски, Мусомище и Баничан, както и атрактивните бабугери от село Мусомище.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)