Избрани Новини

Министерски съвет учи местни парламентаристи как да борят корупцията

8 служители от общинска администрация Симитли ще преминат специализиран курс

Обучението е по проект на Министерски съвет „Развиване на умения и компетентности у служителите в администрацията за ефективно противодействие срещу корупционните прояви при предоставянето на административни услуги и функционирането на регулаторните режими”, пише simitli.info.

В борба с корупционните явления ще бъдат обучени административните ръководители и служителите на общинска администрация Симитли.

Общинарите от Симитли са част от предвидените общо 1200 ръководители и служители с контролни функции от централната и териториалната администрация в страната, които ще бъдат школовани по обучителни модули за специализирано сертифицирано обучение по антикорупционни практики. Специализираният курс по антикорупционни практики ще се проведе от 16-ти до 18-ти февруари и ще приключи с провеждане на  контролни тестове за верифициране на придобитите умения и издаване на  сертификати за успешно завършено обучение.
Основна цел на проекта е да бъде засилен административния контрол при предоставянето на административни услуги и функционирането на регулаторните режими. С реализацията на проекта ще се укрепи капацитета на контролните звена в администрацията за противодействие на корупционните явления.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)