Избрани Новини

12 години затвор искат за екс общински съветник и футболен бос от Варна

Бургаска прокуратура даде ход на делото срещу Иван Славков за разпространение на дрога и склоняване към проституция

Апелативната прокуратура поиска 12 г. лишаване от свобода за бившият общински съветник от Варна и бивш президент на ФК "Спартак" Иван Славков.

Той е обвинен, че е действал като лидер на престъпното сдружение, свързано с разпространение на наркотици и склоняване към проституция.

Апелативният съд в Бургас даде ход на въззивно наказателно дело Славков и съпроцесниците му Николай Хаджимихайлов, Свилен Радев, Янко Колев и Пейчо Пейчев.
То е образувано по протест на държавното обвинение и жалба на четирима от подсъдимите срещу постановената от Окръжен съд Варна на 15 януари 2013 г. присъда.
Бургаските съдии отхвърлиха направените от защитниците на подсъдимите искания за отвод на представителите на държавното обвинение и за събиране на нови доказателства като преразпити на свидетели и изслушване на нови свидетели. 
Прокурорите от Апелативна прокуратура Бургас и на Апелативна прокуратура Варна пледираха да бъдат завишени наказанията както на Славков, така и на Пейчев - 6 г. затвор и на Колев - 2 години и 11 месеца.
Защитниците на подсъдимия Славков поискаха той да бъде признат за невиновен и оправдан по повдигнатите му обвинения. Според тях алтернативният вариант е делото да бъде върнато за ново разглеждане от първоинстанционния съд за отстраняване на процесуални нарушения.
 Варненският окръжен съд е признал бившият общински съветник и бивш президент на ФК "Спартак" Иван Славков, Николай Хаджимихайлов, Свилен Радев, Янко Колев и Пейчо Пейчев за виновни затова, че през различен период от време, от есента на 1996 година, когато Славков е създал групировката, и до началото на септември 2008 година, са действали като престъпна схема и са прибирали пари от проституция от Варна и околните курорти.
Групата е организирала склоняването към проституция и трафика на ангажираните с платените сексуални услуги жени и мъже. Първата инстанция ги призна за виновни и за това, че като участници в престъпната организация са разпространявали различни по вид и количества наркотични вещества - хероин, кокаин, амфетамини.
Присъдите на първа инстанция са съответно 10 години лишаване от свобода на ръководителя на бандата Иван Славков, 6 г. затвор и 40 хил. глоба за Николай Хаджимихайлов, 6 години лишаване от свобода на Свилен Николов, като към това наказание е присъединил и 1 година затвор по влязла в сила присъда от 2006 година на Районен съд - Варна.
Останалите двама са с по-леки присъди - Янко Колев е осъден на 18 месеца лишаване от свобода, а Пейчев е наказан с 2 години и половина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов