Избрани Новини

Две натровени с алкохол тийнейджърки приеха в спешно отделение

Студент от АУБ с травма на лицето след бой в заведение

Две натровени от алкохол девойки са приети в спешно отделение на благоевградската болница, информира struma.bg. Пияните тийнейджърки са стабилзирани след спешни реанимационни действия.

Малко след полунощ по спешност е приета 15-годишна ученичка от елитна професионална гимназия в Благоевград, която била неадекватна, със силна алкохолна интоксикация, след като изпила близо половин бутилка водка. Деветокласничката била на рожден ден на приятелка и погълнала огромното количество алкохол в заведение в центъра на Благоевград, намиращо се до бившия бар „Европа“. Момичето за първи път опитавало алкохол. По време на празнуването майката поддържала връзка с нея по телефона, в началото на купона всичко било наред, но след време дъщерята започнала да не вдига телефона, а приятелките й съобщили на майката, че излязла навън. Разтревожени, родителите тръгнали към заведението, заварили детето си отвън в нестабилно състояние, с болки в корема, повръщане и премръзнало. Собствениците на заведението се отнесли с безразличие към случилото се, казали на компанията, че няма място за тревога, да не викат Спешна помощ, а просто да се прибере у дома да се наспи. Пристигналата майка реагирала светкавично и транспортирала детето си до болницата. Предприети са реанимационни действия за овладяване на критичното състояние на тийнейджърката. Тя е стабилизирана и след пет часа е освободена за домашно възстановяване.

Рано призори по спешност е приет в Спешен център и 20-годишен студент от Американския университет в Благоевград. Младежът бил в бар със състуденти. По време на веселието възникнал спор с друга компания, който бързо прераснал във физическа саморазправа. При сбиването пострадал студент от Казахстан, който е с лицева травма, има нараняване в областта на дясната скула. Оказана му е първа помощ от спешните екипи, но отказал да остане за болнично лечение.

18-годишна благоевградчанка, също прекалила с алкохола, е обслужана от дежурните екипи завчера. Тя е транспортирана до спешно отделение от дежурен екип. Състоянието й е стабилизирано и също е освободена.

Тревожната статистика сочи, че все по-често тийнейджъри прекаляват с алкохола, сред тях попадат и 13-15-годишни момичета.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов