Избрани Новини

Осъдиха ексченге за контрабандни цигари

34-годишният служител на ГКПП-Станке Лисичково бе арестуван на 28 септември миналата година

Бившият граничен полицай Спас Чимев бе осъден на една година условно с тригодишен изпитателен срок, след като се призна за виновен за държане на контрабандни цигари, наркотици и боеприпаси.

34-годишният служител на ГКПП-Станке Лисичково бе арестуван на 28 септември миналата година при зрелищна акция на спецполицаи.

Дълго време преди да бъде окован с белезници, Чимев е бил следен от цивилни ченгета на отдел „Вътрешна сигурност” на МВР, пише "Труд".

Акцията по залавянето му стана в района на магазин „Метро” в Благоевград. На слизане от служебния микробус той веднага бил обкръжен от агентите и обискиран. Били намерени два стека цигари с македонски бандероли, които били скрити в пазвата му. Отделно в служебната му чанта имало още 13 стека. На други три кашончета с нелегални цигари, както и 10 грама марихуана и 66 патрона били открити при претърсване в дома му.

Спас Чимев обяснил, че е закупил цигарите от македонския магазин, който се намира на няколко метра от българския граничен пункт. След това сам посочил на разследващите къде съхранявал стековете с контрабандните цигари и марихуаната в жилището си.

Чимев изкара два дни в ареста и беше освободен под парична гаранция от 8000 лв.

Той сключи сделка с прокуратурата, за да отърве по-тежко наказание. Междувременно бе уволнен от системата на МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)