Избрани Новини

1000 лева за най-атрактивното училище на карнавала за Сирни заговезни

Варна Лайф

16-02-2015, 13:46

Снимка:

live.varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кукери бродят из Варна

Наградите при индивидуалните участници ще бъдат между 50 и 100 лв., за групови състави - между 200 и 300 лв.

Парични награди ще получат отличените в конкурсната програма на Празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия, който ще се проведе на Сирни заговезни - 22-ри февруари във Варна.

Петчленно жури ще оценява участниците в карнавала по предварително изготвени критерии. Те ще дефилират на специално изградена сцена на площада пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично". След шествие, което ще мине през централните булеварди "Мария Луиза" и "Сливница", участниците ще се изявят и на втора сцена пред входа на Морската градина, където ще се състои и награждаването.

Призове ще се раздават за най-добра маска от българския обреден фолклор; за най-добра маска и костюм на съвременен,фантастичен, приказен или филмов герой; за най-добра гигантска фигура или маска (мин.1.5м/1м); за цялостно представяне на група – клас; за цялостно представяне на група – училище; за цялостно представяне на местна формация; за цялостно представяне на гостуваща формация; за най – добра група, представяща фолклорните костюми на своя етнос и за най - сполучлива интерпретация на съвременен актуален проблем.

Наградите при индивидуалните участници ще бъдат между 50 и 100 лв., за групови състави - между 200 и 300 лв. 1000 лв ще получи училището, което участва най-атрактивно в надпреварата. Предвидени са и поощрителни награди, съобщават организаторите от двете общински дирекции "Образование, младежки дейности и спорт” и"Култура и духовно развитие”.

На финала на празника ще бъде запален типичния за Сирни заговезни огън, около който ще се завърти голямо маскарадно хоро.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов