Избрани Новини

Девойка "Кюстендилска пролет 2014" грабна сребърен медал в петобоя

Кюстендилската лекоатлетка се подготвя от Илиан Зарев

Милена Мирева, "Девойка Кюстендилска пролет 2014" спечели сребърен медал от Държавното първенство по лека атлетика в зала, за девойки старша възраст, което се проведе в Добрич. Мирева се класира втора в многобоя, в който бяха включени 5 дисциплини- 60 м. с препятствия, скок на височина, тласкане на гюле, скок на дължина и 800 метра.
Кюстендилската лекоатлетка се подготвя от Илиан Зарев, като и двамата са състезатели на "Академик"- София. Милена Мирева постигна лични рекорди и в 5- те дисциплини, по време на шампионата в Добрич. Тя завърши втора на скок на височина, трета на гюле, сок на дължина и 800 м. и 4- та на 60 м. с пр.
"Много сме доволни от резултата, предвид и факта, че за първи път от 8 години, в тази дисциплина участваха 15 девойки, обичайно, през последните години бяха по 7- 8. Тя е тренирала само 3 пъти тласкане на гюле, защото уредите и препятствията са заключени на стадиона", коментира треньорът Илиан Зарев, цитиран от "Дарик".
Девойка Кюстендилска пролет сподели, че любимата й дисциплина е скок на дължина, а най- трудна- 60 м. с пр.

"Искам да продължавам да тренирам лека атлетика и затова прекратих подготовката си за кандидатстване в НАТФИЗ. Може би ще се ориентирам към НСА. Лятото ще участвам в седмобоя при девойките старша възраст. Ще бягам и 200 метра при жените", сподели Милена Мирева. Тя и треньорът й мечтаят за покриване на норматив за участие на Европейско първенство. Двамата обмислят от лятото и преместване на тренировките в София, на по- нормални условия от тези на стадион "Осогово", където пистата създава предпоставки за много контузии.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)