Избрани Новини

Четирима пешеходци загинаха за година по пътищата в Кюстендилско

Крими

17-02-2015, 16:56

Снимка:

Августина Самарджиева

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пешеходец загина под гумите на товарен автомобил

Тежка катастрофа край Кюстендил отне човешки живот

Само единият инцидент е бил по вина на пресичащия

Четирима пешеходци са загинали за година по пътищата в Кюстендилска област, предаде „Фокус”. Данните на сектор „Пътна полиция” сочат, че от четирите пътни инцидента, при които има смъртни случаи на пешеходци за 2014 година, само един е вина на самия пешеходец. На 1 януари 2014 година, 59-годишен пешеходец загина на място в село Овчарци, след като е блъснат от лек автомобил „Форд Фиеста”. Колата е управлявана от 25-годишен мъж от селото.
На 15 ноември 2014 година, 59-годишен мъж загина на място, след като бе прегазен на главен път Е-79 край Дупница. Инцидентът е станал в участъка между пътен възел Бобошево и село Усойка. 59-годишният мъж е вървял от село Усойка по осовата линия, когато е блъснат от автомобил „Опел”, а след това през тялото му са преминали още няколко автомобила. На 29 юни 2014 година, при пътно произшествие, възникнало на
първокласен път Е-79, товарен автомобил е блъснал пешеходка, която е загинала на място. Инцидентът е станал при разклона за село Блатино. Тестът за употреба на алкохол на 24-годишния водач на товарния автомобил е отрицателен. На 11 октомври 26-годишен младеж блъсна възрастен мъж в Дупница и избяга, а по-късно мъжът почина в дупнишката болница. През 2014 година по пътищата в Кюстендилска област са ранени 31 пешеходци, получили различни травми от сблъсък с моторни превозни средства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов