Избрани Новини

Издирват начинаещ пироман, тренирал с палежи на коли

Софиянецът досега е посягал само на таратайки, за да не бие на очи

Прохождащ пироман запали две коли една след друга в столичния жк „Младост 1” в понеделник вечерта, припомни „Телеграф”. Возилата били стари, паркирани от години пред блоковете и използвани за складове от собствениците си. Според разследващи палежите, основната версия е, че това е човек, който се учи да пали и да бяга бързо от мястото на палежа, без да оставя следи. Новакът използвал бензин, който разплисквал върху предното стъкло на колата, след това драсвал кибрит и бягал.

Първото запалено возило лумнало малко след 21 часа, а след 15 минути станал и пожар на друга кола. Зад тези палежи стои един и същи човек, категорични са разследващи. Възможно е това да е личност с психическо разстройство. Затова не е изключено в следващите дни да има и пострадат и автомобили в движение, а не брички.

Първенец сред пироманите у нас е 33-годишния Юлиан Ковачки, който успя за месец да съсипе повече от 30 коли в квартал „Младост”, преди ченгетата да го закопчаят. Тогава Юлиан обясни пред полицаите, че като минел покрай някоя кола и тя пламвала.

Разследващите обаче доказаха,че при всички палежи пироманът е бил на градус и в няколко случаи звънял за пожар на 112 и дори се връщал на местопрестъплението и помагал в гасенето.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов