Избрани Новини

Инспекции следят за добива на дървесина в Кюстендилско

Проверяват се складове

От началото на годината горските инспектори са извършвали проверки по няколко теми. Това каза пред Радио „Фокус” директорът на Регионална дирекция по горите в Кюстендил инж. Здравчо Тодоров.

"Има известна политика, новости в работата на Изпълнителна агенция по горите, а ние като нейно поделение изпълняваме разпорежданията. През месец януари интензивно извършихме много проверки. Бяха сформирани допълнителни групи, които са съвместни с Югозападно държавно предприятие. Тези проверки бяха свързани с добива на дървесина. Броят на проверките е 30, проверявахме видовете сечи, които се извеждат, както и по какъв начин се сортира дървесината”, обясни Тодоров.

Освен това са правени проверки съвместно с „Инспекция по труда” и противопожарните служби. При тях са инспектирани складовете, регистрирани за преработка и продажба на дървесината. „Проверили сме 27 обекта, като сме съставили и два акта. Сега ни предстоят и други проверки, касаещи обявяване на пожароопасният сезон. Предварително ще проверяваме дали има подготвени противопожарни планове, както и извършените мероприятия за опазване на горите от пожари”, заяви Тодоров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов