Избрани Новини

Коли на екскмет и сина му подпалиха в Сандански

По случая е образувано досъдебно производство

Автомобилите, марка БМВ, на екскмета на с. Петрово, 54-г. Благой Черкезов, и на 24-г. му син Кристиян горяха през нощта в Сандански, пише struma.bg. Огненият ад избухнал пред дома им около 03.45 часа на ул. „Стефан Карчев” в близост до гимназия „Яне Сандански“. Колите били паркирани една зад друга на улицата пред къщата на сем. Черкезови. Кристиян чул силния трясък, излязъл веднага пред дома и видял, че БМВ-то му гори. Позвънил на тел. 112 и на място пристигнали огнеборците, които потушили пламъците. Оперативна група от РУП - Сандански до ранни зори снемаше показания и отпечатъци.

Вследствие на инцидента черният автомобил на бащата екскмет е с опушено предно панорамно стъкло, а бялото БМВ на Кристиян е с обгорял преден капак, предни калници и разтопена кора под десния праг. По случая е образувано досъдебно производство.

Черното БМВ 3 е било полято също със запалителна течност, но не са успели да му драснат клечката, предполага се, че лампата на вратата на къщата, която е с датчик, е светнала и това стреснало подпалвачите.

„Чух, че нещо изтряска, и веднага изкочих на улицата да видя. Нямаше никого, като видях, че колата ми гори, позвъних на тел. 112. Добре, че все още не си бях легнал и навреме усетих случващото се”, коментира Кристиян Черкезов. „Нямам идея кой може да го е направил. На никого нищо не сме сторили. Нямаме каско на колите, но слава Богу, пожарът бе овладян навреме и щетите не са големи”.

Екскметът Благой Черкезов и синът му имат фирма за фотоволтаични системи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов