Избрани Новини

Героят от приказките Аладин виси във въздуха в Банско за къшей хляб

Борислав от Плевен вече пет години изкарва прехраната си по този начин

Героят от приказката "Аладин и вълшебната лампа" оживя в центъра на Банско, информира struma.bg. Висящ във въздуха човек, преоблечен като Аладин, привлича погледите и на туристите. Борислав е от Плевен, вече пет години изкарва прехраната си по този начин, но споделя, че положението става все по-трудно, туристите все по-малко, но пък е щастлив, че ги развеселява.

"Тази година отчитам много слаб сезон, просто няма хора. През уикенда имаше много млади хора, влюбени, позитивно настроени и само като им кажа: "Коронясвам ви за принцеса или кралица”, се радват и на мен ми е приятно. Казвали са ми англичанки и рускини, че им вдигам настроението, а за мен това е отплата за труда ми. Има и намръщени туристи, агресивни, но няма начин. Лятото ходя в Палма Де Майорка, а зимата съм в Банско. Там е много по-добре, има повече туристи, но през последните години и там започнаха да идват туристи, образно казано, "наша черга". Самите испанци страшно много уважават живите статуи, оценяват ги. Минавайки, ти пускат паричка от уважение. Дори когато започна кризата, въпреки че народът обедня, пак не те подминават. Тук тази професия, която всъщност си е изкуство, не се оценява. Проявявали са дори агресия към мен, но предимно пияни”, разказа Борислав. Допълни още, че хората не разбират колко е трудно да стоиш неподвижен в една поза в продължение на часове и определи англичаните като най-лошите туристи.

"Когато сляза вечер, са ми изтръпнали краката, ръцете, цялото тяло. Често ми измръзват, защото няма оросяване, като стоиш неподвижен цял ден, но какво да се прави”, допълни Борислав.

Борислав идва в Банско вече от няколко години. Местните го познават, а и той тях. Мечтата му е да си купи къща в района и да остане да живее в курортното градче. "Трудният живот и безработицата карат хората да измислят все по-интересни неща, с които да припечелят някой лев и в същото време да радват околните, да ги карат да се усмихват в забързаното ежедневие и поне за малко да се отърсят от проблемите", обяснява Борислав.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов