Избрани Новини

Условна присъда за санданчанин, убил брат си при самозащита

Пред пристигналите криминалисти мъжът си признал, че е извършил убийството

Условна присъда получи мъж от Сандански, убил лудия си брат при самозащита. Васко Беганов получи 2 г. и 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок на делото, което се гледа в окръжния съд в Благоевград по реда на съкратеното производство, пише "24 часа".

На 27 октомври 2013 г. около 5 ч в дома на братята Васко и Евгени Беганови се разразил поредният скандал. 60-годишният Евгени, който имал тежко психично заболяване, изпаднал в криза и започнал да буйства. Хвърлял предмети по брат си, псувал го и го наричал "софийски педераст". Залял изпраните дрехи с урина, грабнал нож и се нахвърлил да го заколи. В този момент Васко се опитал да се защити. Ударил брат си по главата с дръжка на тесла, а след това го застрелял в гърдите с газов пистолет, пригоден да стреля със сачми.

Пред пристигналите криминалисти мъжът си признал, че е извършил убийството, защото бил изплашен от агресивното поведение на лудия си брат.

Веднага след инцидента съседи на Васко, който работи в местна шивашка фирма, напавиха подписка в негова защита. Те твърдяха, че психично болният му брат бил изключително агресивен и спрямо тях и децата в махалата. Редовно вдигал скандали, заплашвал ги с убийство. Комшиите бяха категорични, че Васко е изключително кротък, работлив и тих човек. Живеел в София, но преди няколко години се върнал в Сандански, за да се грижи за болните си майка и брат. Жената починала, а той останал да живее с брат си шизофреник, но едва се справял с агресивното му поведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов