Избрани Новини

7 месеца зад решетките за санданчанка, заложила накитите на приятелка

Присъдата постанови съдия Иван Филчев в Районен съд - Сандански

Санданчанка, измамила приятелка със златни накити, бе осъдена на девет месеца лишаване от свобода, които трябва да изтърпи за срок от три години. Присъдата постанови съдия Иван Филчев в Районен съд - Сандански.

В съдебна зала съдия Ив. Филчев призна за виновна Иванка Стоянджикова за това, че на 19 май 2013 година е измамила приятелката си съименничка Иванка Георгиева, пише struma.bg. Според акта за нарушение става известно, че Ив. Стоянджикова, за да помогне на приятелката си и да й спести време, тъй като е била близка със собственика на златарско ателие, е обещала, че ще занесе златните й накити да бъдат обработени. Вместо да изпълни обещанието си, Ив. Стоянджикова заложила златото в заложна къща. След като приятелката й отишла да иска накитите от собственика на златарското ателие, установила, че е измамена. Тя подала сигнал в прокуратурата и е установен извършителят на престъплението.

В съдебна зала Ив. Стоянджикова се признала за виновна. Тя трябва да възстанови и сумата в размер на 987 лева ведно със законната лихва. Наложеното наказание влиза в сила в деня на произнасянето, след като съдия Ив. Филчев одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и нарушителката Иванка Стоянджикова.

Това е първата присъда, наложена в сградата на Темида в Сандански за измама между приятели.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов