Избрани Новини

Кметство и забавачка делят една сграда в петричко село

Заради многото родени бебета в последните 15 години няма достатъчно места в детските ясли

Вече седма година продължава съжителството по неволя на кмет с десетки хлапета в най-голямото петричко село Първомай. Само един таван дели кметския кабинет от стаята за забавачка в кметството в селището. Заради многото родени бебета в последните 15 години няма достатъчно места в детските ясли и в детската градина. Това принудило кмета Методи Попов през 2008 г. да приюти при себе си две групи, в които се обучавали по над 20 деца – на 5 и 6 години.

„И в момента са две групи, децата са в предучилищна възраст. Обучават се на третия етаж, над кабинета ми. На 14 октомври 2013 г. падна мазилката от тавана на помещението. За късмет децата бяха навън по това време. Ремонтирахме стаята им и отново ми станаха съседи", разказва кметският управник, цитиран от "Стандарт". Той признава, че често се чува глъч от шумните му и малки комшии, но това не пречи на работата му.

„Това може само да ме радва, защото няма по-хубаво нещо от усмихнати и весели деца", твърди кметът на село Първомай.

Малчуганите обаче заслужават по-добри условия за своето обучение. Затова Попов настоява за изграждането на ново и модерно Обединено детско заведение. „Вече повече от 3 години сме с готов проект, стойността е някъде около 1,5 млн. лв. Надяваме се, че ще може общината да кандидатства по някоя от европейските програми в новия програмен период. Само така ще решим този проблем", казва Методи Попов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов