Избрани Новини

Андрей Новаков: Можем да се възползваме от 56 млн. евро за младежка заетост

На кръгла маса с младежи от Кюстендил обсъдиха програма за хора до 25 години

"56 млн. евро са отделени за подкрепа на младежката заетост. Това е инструмент, от който трябва да се възползваме младите. Програмата е насочена за хора до 25 години, които нито учат, нито работят. И аз ще бъда изключително доволен, ако европейската солидарност достигне до повече млади хора". Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в Кюстендил при откриването на кръгла маса на тема "Младите-от приоритет на думи в приоритет на дела". Новаков припомни, че в България още се прилага програмата  "Старт в кариерата" и до септември може да се кандидатства по нея.

"С много от Вас се виждаме не за първи път. Преди около девет месец бях тук и останах приятно изненадан от посрещането, затова и сега за мен е голямо удоволствие да бъда отново сред Вас. Тогава проведохме редица ползотворни срещи-в Големо село, в Слокощица, в Кюстендил и в Дупница", заяви пред представителите на МГЕРБ Андрей Новаков. Евродепутатът разказа за работата си в комисиите по Регионално развитие и Бюджет и бюджетен контрол. Младежите от своя страна се поинтересуваха от възможностите за стартиране на собствен бизнес и отпускането на средства, за да бъде реализиран. На срещата бяха обсъдени и перспективите пред Кюстендил и региона, както и визията и идеите, които младите имат за развитие му. Бяха дискутирани и възможностите, които предлагат неправителствените организации за реализирането на различни проекти и идеи.

Областният управител Виктор Янев от своя страна призова младите да бъдат активни и отбеляза, че дори най-нестандартните идеи могат да бъдат реализирани успешно и да работят за тях. Като съвет им даде, когато планират инвестиция и предприемат стъпки за стартиране на бизнес, първо да направят проучване на възможностите, които предлага регионът и стратегията за развитие, която има местната власт. "Всичко е във Вашите ръце. Нужно е само да проявите инициативност", каза още Виктор Янев.

Пред младежите Михаела Крумова отбеляза, че ПП ГЕРБ изключително много държи на тях и на тяхната активност. "Вие сте двигателя на цялата организация, особено на местно ниво. И аз се надявам, че оттук насетне, като член на НИС на Жени ГЕРБ, заедно с Вас ще проведем много съвместни инициативи и ще застанем зад общи каузи", заяви организационният секретар за Кюстендил Михаела Крумова.

В кръглата маса участие взеха младежи от Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Бобошево и Сапарева баня. Координаторите на МГЕРБ-Кюстендил  Мая Станойкова, на Дупница-Лора Василева и на Бобов дол-Десислава Александрова също се включиха в дискусията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов