Избрани Новини

Дават 50 стотинки отгоре от национални доплащания за ориенталски тютюн

За предходната си реколта производителите на дребнолистните тютюни получиха по 3 лева за килограм

Производителите на ориенталски тютюни, които се отглеждат масово и в Гоцеделчевския регион, ще бъдат най-облагодетелствани от националните доплащания за кампания 2014 г.

Те ще получат по 3,45 лева за килограм суровина, стана ясно на проведеното преди дни заседание на Консултативния съвет по тютюна в Министерството на земеделие, пише "Инфомрежа".

За предходната си реколта производителите на дребнолистните тютюни получиха по 3 лв. за килограм продукция. Разпределението на финансовия пакет по схемата за национални доплащания за референтния период 2007-2009 г. бе сред водещите теми в дневния ред на форума, който бе ръководен от заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров.

Най-висока е ставката за тютюните от сорт „Басма” - 3,45 лв. за кг. По 1,70 лв за кг е ставката за производителите на тютюните от сорта „Кабакулак”, по 1,24 лв. за кг за сорт„Бърлей” и по 0,50 лв. за кг за сорт„Вирджиния”. На заседанието на Консултативния съвет са били обсъдени и предстоящите поправки в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които се очаква да влязат в сила до средата на годината. Те са съгласувани с всички браншови организации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов