Избрани Новини

Мъртва чапла притесни кюстендилските служби

Епизоотичната обстановка в Кюстендилска област е нормална

Заместник-областният управител Силвия Велкова оглави Епизоотична комисия, чиито членове се запознаха с доклад на директора на Областната дирекция по безопасност на храните за епизоотичната обстановка в областта.

По време на заседанието стана ясно, че се извършва постоянен ветеринарно-медицински контрол.

Д-р Емил Гъгнев от отдел „Животновъдство“ при Областната дирекция по безопасност на храните заяви, че миналия месец е бил подаден сигнал от служителите на Регионалната дирекция по горите за намерена в безпомощно състояние чапла в района на река Струма край село Гирчевци. След направена проба,  резултатът за инфлуенца по птиците се е оказал отрицателен, информираха от прресцентъра на Областна администрация - Кюстендил. 

На заседанието бяха набелязани мерки заради констатирано огнище на инфлуенца по птиците в село Камено, област Бургас. Сред по-важните от тях бяха за извършване на периодични клинични прегледи и сондажни вирусологични изследвания на домашни  и диви птици. 

Със своя заповед Областният управител задължава кметовете на общини да насрочат свои заседания до края на месеца, за да набележат мерки и превантивни дейности за недопускане на Инфлуенца по птиците на територията на Кюстендилска област. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)