Избрани Новини

Три месеца затвор отсъдиха за побойник над граничен полицай

Нанесъл лека телесна повреда при изпълнение на служебните задължения.

59-годишният жител на кюстендилското пригранично село Гюешево Димитър Иванов отива в затвора за три месеца заради нападение и побой над граничен полицаи, докато бил на служба, информира struma.bg. Инцидентът е от вечерта на селския събор на Гюешево, когато около 21 часа граничният патрул бил повикан след сигнал за скандал в смесения магазин, намиращ се в центъра на селото. В магазина голяма група мъже се карали ожесточено. Пристигналите на мястото на инцидента гранични полицаи били водени от Мирослав Тихолов - командир на отделение в Гранично полицейско управление - с. Гюешево. Униформените били посрещнати със закани, а 59-годишният Димитър направо „центрирал” Тихолов, като го ударил с юмрук в лицето и му нанесъл лека телесна повреда при изпълнение на служебните задължения.

След удара нападателят Д. Иванов бил задържан в ареста на Регионален граничен сектор-Кюстендил, за да изтрезнее, а Тихолов е откаран в Спешен център - Кюстендил, където установили лека телесна повреда, разкъсно-контузна рана на лява буза, натъртване на меки тъкани, оток и болка в лявата половина на лицето, което е причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Димитър Иванов вече е излежал част от присъдата си, тъй като почти месец бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов