Избрани Новини

Дупничанка роди в дома си, сложи бебето в пазарска чанта

Бебето се родило преждевременно

24-годишната В. Илиева от Дупница роди момченце вкъщи и го сложи го в пазарска чанта. Бебето се родило преждевременно, то е с тегло 1,9 кг, по спешност е закарано в неонатология в София. Родилката е в критично състояние, необходимо е преливане на кръв, а няма донори, съобщиха от болницата в Дупница, цитирани от struma.bg.

Момченцето се появило на бял свят около 20 ч. в четвъртък. То е първото дете на В. Илиева. При раждането плацентата не е излязла. Родителите на младата жена позвънили на тел. 112 и потърсили лекарска помощ.

На място пристигнала линейка от Спешен център - Дупница. Намерили новороденото, сложено в пазарска чанта. Дежурният лекар, след като установил, че бебето е живо, грабнал чантата с детето, качили родилката в линейката и по най-бързия начин ги закарали в общинската болница. Лекарят прегледал бебето и преценил, че трябва да се транспортира в столична болница, тъй като е недоносено. Докато той преглеждал новороденото, гинеколозите спасявали живота на майката. Тя е загубила много кръв по време на раждането. Хемоглобинът й бил под 60, при норма най-малко 100.

Роднините не пожелали да дарят кръв, за да спасят живота й. От Кръвен център - Кюстендил са отпуснали 2 банки кръв, която трябва да бъде възстановена на центъра от близките на родилката. Д-р Борис Попов, завеждащ АГ отделение, заяви: „Цяла нощ се борихме за живота на родилката и бебето, което е недоносено. Родилката твърдеше, че не е знаела, че е бременна. Не е ходила и на консултации при специалист. Нуждае се от кръвопреливане, а няма кръв”. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)