Избрани Новини

Община Дупница губи по 200 000 лв. на година от некоректни фирми

Сключвали фиктивни договори за сметоизвозване и ползвали безплатно общите контейнери

Две са основните промени, които са залегнали в новата Наредба за местните данъци и такси в Община Дупница, предаде Дарик. "Първата промяна касае започването на данъчната кампания от 1 януари, а не както е досега, от месец март. По този начин общината ще може и по-плавно да разпределя парите от приходи", това обясни зам.кметът Олга Китанова. Тя подчерта, че данъци и такси няма да бъдат увеличавани.

Втората промяна касае юридическите лица, които в последните години са преминали на индивидуални договори за сметосъбиране и сметоизвозване. След проверка на общината обаче се оказва, че не са коректни.

"Последните 2 години се наблюдава тенденция към това, което е негативно за Общината, която губи ежегодно само по това перо около 200 000 лева. Направили сме проверки на такива фирми и за съжаление мога да отбележа, че некоректно се изпълнява тази услуга. Липсват съдове за смет, а се използват тези съдове, за които Общината плаща, а не получава нищо. Това навява на мисълта, че има голяма вероятност да говорим за фиктивно сключвани договори от някои", обясни Китанова. Промяната ще влезе в сила от следващата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов