Избрани Новини

Баба Марта събра малки творци във фоайето на общината

Деца от Обединен детски комплекс споделиха своите знания с публиката

С песни, наричания и традиции за мартениците бе открита „Работилница на Баба Марта” във фоайето на община Благоевград. Деца от Обединен детски комплекс споделиха своите знания с публиката за изработката на мартениците, за символите, които носи тя и за това къде трябва да бъде поставена, когато се види първият щъркел, информират от общината.

За поредна година в сградата на общината деца от детски градини, учебни заведения и двата центъра- Обединен детски комплекс и Център по изкуства ще творят мартеници под ръководството на Лидия Обретенова, Мария Любенова, Миглена Славкова, Гергана Михова и Антоанета Апостолова.

Малчуганите и техните ръководители бяха посрещнати с „добре дошли” от дир. Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Благоевград Христина Шопова. „Сигурна съм, че децата на Благоевград отново ще сътворят най- хубавите мартеници, защото ние имаме най- талантливите деца”, каза Христина Шопова.

От своя страна Лидия Обретенова благодари на общинското ръководство за гостоприемството и за това, че винаги са добри домакини.

Усещане за пролет във фоайето на община Благоевград носят не само детският смях, пролетни песни и мартениците, но и детският кът с красива украса- зелени поляни, дървета, щъркели.

Заниманията на децата ще се провеждат през цялата седмица по определен график. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов