Избрани Новини

МГЕРБ от Великотърновска област спечелиха най-голяма квота за зимен университет в Сандански

Животът

23-02-2015, 15:01

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

МГЕРБ от Великотърновска област заслужи най-голямата квота за присъствие на Шестия национален зимен университет на младежката организация, който се проведе в Сандански под мотото „Можем в България“, информират от пресцентъра на партията във Велико Търново. Шестима младежи от региона присъстваха на събитието, организирано с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателя Цветан Цветанов откриха форума. Автомагистрала „Хемус“ ще мине на 15 километра от Велико Търново потвърди и премиерът. Той говори пред младежите за приоритетите на правителството за тази година, сред които присъства и Великотърновския регион. „15-16 неща ГЕРБ, с коалиционните ни партньори, ще направим тази година. „Трапезица“ във Велико Търново искаме да я направим прекрасна атракция – има 2-3 млн. от бюджета. Президентът на Азербейджан го помолих - с първата дама искат да направят огромен фонд, нещо значимо в България, да го направим в археологията, в културата. На 4 март ще бъде тук. Ако се договорим, ще ни помогнат, ако не – ще си го направим ние“, каза пред аудиторията Бойко Борисов.

По думите на Цветан Цветанов пък представители на МГЕРБ ще има на избираеми места в листите на партията за местните избори. МГЕРБ е авангардът на политическата организация, категоричен е зам.-председателят и лидер на парламентарната група.

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП също присъстваха на форума. Сред интересните лектори бяха председателят на НС Цецка Цачева, вицепремиерът Румяна Бъчварова, министрите Лиляна Павлова и Томислав Дончев, и др.

За цената на политиката, за трудните решения и големите предизвикателства, за коалиционната политика и изкуството да си партнираш, говориха младите по време на двудневния форум, в който участваха представители на МГЕРБ от цялата страна. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов