Избрани Новини

Муле призна за погълнати 50 капсули хероин

В стомаха си той имало около килограм дрога

51 годишният Борислав Л. Б. от Благоевград сключи споразумение с прокуратурата и се призна за виновен, за това, че е направил опит да пренесе през ГКПП Кулата хероин под формата на капсули, които погълнал.
Случаят е от 27 октомври 2014 година. Тогава в 18 часа, в района на ГКПП – Кулата за проверка бил спрян лек автомобил „Mercedes“ с благоевградска регистрация, управляван от 49 годишния Костадин К. от Гоце Делчев, криминално проявен, осъждан в България, осъждан също и в Гърция и Франция. В колата пътували и Борислав от Благоевград, регистриран в полицията за повреждане и унищожаване и осъждан в Италия, и 33-годишен от Гоце Делчев, пише struma.com.

В хода на разследването бе установено, че същия ден 49-годишният и 51-годишният, са погълнали по 50 капсули хероин, с тегло около 10 грама всяка, общо към 1 килограм.

Капсулите били изработени от пръсти на латексови ръкавици., съобщиха тогава официално от МВР.

Двамата мъже бяха настанени в МБАЛ-Благоевград, където под лекарско наблюдение се освободили от опасното стомашно съдържание.

Акцията бе предприета след постъпила информация за двама мъже, които възнамеряват да погълнат хероин, за да го трафикират към Западна Европа. Третият, който е пътувал в Мерцедеса бе освободен, тъй като не подозирал за какво става въпрос.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов