Избрани Новини

125 дела месечно на съдия в Кюстендилско

Общо приключените дела през периода са 86 %, като в тримесечен срок са свършени 696

748 дела са образувани в Административен съд - Кюстендил през 2014 г., съобщи председателят Галина Стойчева. От тях 346 са административни и 402 - касационни.

От предходния период са останали висящи общо 191 дела. Всеки съдия е получил по 125 дела месечно през изминалия отчетен период.

„Отчетът предполага анализ на сегашното състояние на дейността на съда. Следва да отбележа, че през 2014 г. за първи път откакто функционира съда от 2007 г., се отчита едно сериозно намаляване на броя на постъпленията, както и на общия брой дела за разглеждане. През изминалата година са образувани 242 дела по-малко спрямо 2013 г.“, обяви още Галина Стойчева, цитирана от "Инфомрежа".

Общо приключените дела през периода са 86 %, като в тримесечен срок са свършени 696. Това означава , че съдопроизводството в Административния съд е сравнително бързо, което е едно от предимствата в работата на административните съдилища.

По разпределение на вид дела ситуацията е сходна с тази при предходните години. Лек превес се наблюдава по исковите производства. Това са делата по искови молби на лишени от свобода срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

През миналата година техният брой е 70, като голяма част от тях се прекратяват. Причините са най-вече поради нередовност на молбите, тъй като голяма част от затворниците ги пишат сами.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)