Избрани Новини

Хотелиери искат да лекуват туристи със СПА

Те се надяват на подкрепа от министерството на туризма за решаването на този казус

Собственици на наши СПА хотели са готови да осигурят качествено лечение и възстановяване на пациенти от чужбина. Те се надяват на подкрепа от министерството на туризма за решаването на този казус.

„Ние отдавна се борим да се разрешат всички административни и бюрократични пречки, за да приемаме гости, които да провеждат лечебни процедури при нас. Европа обаче се чуди как да спъва тази инициатива, защото всяка страна иска средствата, които отпуска Здравната им каса на пациентите, да остават там, а не да изтичат в чужда държава. Но вярваме, че ще пробием, защото балнеологията и СПА услугите тук са на европейско ниво. И са много по-евтини", твърдят хотелиери от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански, цитирани от "Стандарт".

Те дават и конкретен пример. Ако в Германия едно възстановяване струва над 150 евро на човек, то в България това ще излезе не повече от 50-60 евро. В същото време обслужването е качествено, а минералната ни вода е с доказани лечебни свойства. Целта на бранша е да привлече чужденци тук, които да открият страната ни като евтина СПА дестинация. Засега в курортния град идват само израелци, тъй като някои наши хотелиери имат сключени договори. В комплексите гостите от Израел правят възстановителни процедури и укрепват здравето си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов