Избрани Новини

450 хиляди лева дължат за вода в ромската махала на Благоевград

От години водното дружество не може да си събере задълженията

450 хиляди лева за вода дължат абонатите на Водоснабдяване и канализация в ромската махала в Благоевград, предаде БНТ. От години водното дружество не може да си събере задълженията в този район. Как се натрупват половин милион лева за вода-показва проверка на екипа.

Проверката започва от дома на Ангел. Водата официално му е спряна, няма и водомер. Сметката за вода е фрапираща.

За разлика от този случай обаче, в много домове в ромската махала в Благоевград цари една практика за по-изобретателните, ако водомерът е свален, се връзват с мека връзка, за да ползват отново вода.

„Водата е спряна от една година близо, обаче от 2-3 месеца са включили тръбичката за ползване на водата… “, каза Георги Шаламандов  – инкасатор ВиК – Благоевград.

Само срещу 4-5 лева от железария се купуват меки връзки и спряната вода отново потича. Ако от водното дружество констатират подобна незаконна връзка, се налага глоба от над 1000 лева.

„Когато се прави акция по спиране на водата в махалата, най-напред се уведомява кмета на града, след това искаме съдействие от полицията, оказват ни съдействие и тогава се извършва спиране на водоподаването, за да няма инциденти”, поясни Стефан Георгиев – специалист приходи и контрол – ВиК-Благоевград.

От водното дружество обясниха, че ще продължат да се борят с незаконните връзвания на абонатите, като се надяват на съдействие и от други институции.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов