Избрани Новини

Отмениха домашния арест на Боре-Силата срещу гаранция от 700 лева

Борис Николов за пореден път твърдо подчерта, че акцията е била абсолютен фарс

Срещу гаранция от по 700 лв. Районен съд – Благоевград отмени домашния арест на Борис Николов – Силата и приятеля му Валентин Валеов от Симитли, пише в. „Вяра”. Паричната гаранция по освобождаването Боре Силата бе внесена вчера лично от баща му Николай Николов, който подчерта, че развръзката по инсценировката за задържането на сина му и неговия приятел тепърва предстои.

„Разпратил съм писмо до президента на странта Росен Плевнелиев, до премиера Бойко Борисов, до министъра на МВР Веселин Вучков, до министъра на правосъдието Христо Иванов, до главния прокурор на страната Сотир Цацаров, до целия Висш съдебен съвет, както и до ген. Атанас Атанасов, в което съм изложил подробно позицията си, а именно – как считам, че нещата срещу сина ми са били нагласени, при това от хора на най-високо ниво“, каза Николай Николов.  

Борис Николов за пореден път твърдо подчерта, че акцията по задържането му и по това на Валентин Валеов е била абсолютен фарс.

„Не знам защо точно ние бяхме нарочени по този грозен начин, не сме извършили нищо престъпно, нито незаконно. Двамата си вървяхме по улицата, бяхме дори на повече от 20 м от офиса на Easypay, който ни обвиняват, че сме искали да нападнем и оберем, когато изведнъж ни нападнаха в гръб и ни свалиха на земята. На този етап няма да разкривам повече никакви подробности, но със сигурност развръзка по случая ще има, тъй като възнамеряваме да отнесем казуса и до Съда за защита на човешките права в Страсбург”, каза Борис Николов. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)