Избрани Новини

Жителите на квартал „Освобождение” се споразумяха с общината

На редовна сесия на Общински съвет бяха гласувани първите точки от дневния ред

Общинският съветник от групата на БСП Асен Балабанов единствен гласува „Въздържал се” при решението за удължаване срока за разсрочено плащане на живущите в благоевградския квартал „Освобождение” по подписани споразумения за такова плащане между тях и кмета на общината д-р Атанас Камбитов. Въпреки неговият вот, съветниците приеха удължаване на срока с шест месеца, считане от датата на приемане на предложението.

На редовна сесия на Общински съвет бяха гласувани първите точки от дневния ред, който включва 34 редовни точки и три допълнителни. Една от най- важните точки, които бе внесена допълнително от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе свързана с жителите на квартал „Освобождение”, които са подали молби за удължаване срока на разсрочено плащане по споразуменията, подписани между община Благоевград и гражданите, платили частично за узаконяване, но нямат възможност да платят цялата сума по договореното разсрочено плащане, информират от пресцентъра на общината.

Кметът на общината д-р Камбитов обоснова своето предложение, като отчете, че жителите, подали документи не разполагат с необходимите финансови средства. „15 от 25 жилищни кооперации не са платили в пълния  размер средствата за узаконяване”, отговори кметът Камбитов на въпрос, зададен от общинския съветник Милан Богдански какъв е процентът на неплатилите граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов