Избрани Новини

Ученици мериха знания в състезанието "Гордеем се с България"

То имаше 4 кръга

В Разлог се проведе състезание по история, посветено на националния празник – 3 март. Знанията си по българска история мериха шестокласници от СОУ „Братя Каназиреви“ град Разлог и ОУ „Никола Парапунов“ град Разлог. Историческото състезание се проведе под надслов „Гордеем се с България“.

Състезанието имаше 4 кръга, включващи въпроси за Априлското въстание, Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г., решаване на кръстословица и подреждане на пъзел за определено време, информираха от пресцентъра на общината.

Учениците от 10 клас при СОУ „Братя Каназиреви“ – Разлог представиха исторически етюд, посветен на подписването на Сан-Стефанския мирен договор. Те потопиха публиката в истинската историческа атмосфера, при която картата на Балканския полуостров е от изключително значение, а бъдещето на българите се решава на маса и с молив. Етюдът беше подготвен и изпълнен от Георги Хаджиев, Димитър Мутафчиев, Ивайло Парев, Никола Пръчков, Бориса Елчинова. Учениците вложиха целия си талант, способности и умения, за да пресъздадат съдбоносния за българския народ историческия момент.

Инициативата за проведеното състезание е на Сдружението на преподавателите по обществени науки и гражданско образование, което обединява преподавателите от четирите общини Разлог, Банско, Белица и Якоруда.  Активна роля в неговото организиране имаха учителите д-р Катя Бранкова, Соня Крънчева, Милена Кандева, Вили Бельова, Даниела Джупанова, Катерина Радева, Анна Рачева. Съорганизатори на състезанието бяха Община Разлог и НЧ „15 септември 1903-1909 година“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов