Избрани Новини

Събарят 18 незаконни къщи в Буковлък?

Над 10 години продължава сагата за 10 дка земя

Няколко граждани водят битка, за да си върнат имоти в границите на село Буковлък. Върху въпросните имоти, които са им възстановени, обаче има самонастанили се лица. Проблемът е от повече от 12 години. Има незаконни построени къщи, а в конкретния парцел техният брой е 18.

"Става дума за наследници, две семейства, които претендират за 10 дка. Над 12 години продължава тази сага. Вече има разлика, защото има промени в закона за устройство на територията, променили са се границите на селото. Омешана е ситуацията", коментира председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов в пресклуба на БТА.

"Решение няма как да има. Изпратили сме писмо до министър Лиляна Павлова, с което искаме съгласие и по какъв начин да уредим този терен. Ако трябва, ще събаряме. Има два варианта: сградите да бъдат разрушени и премахнати, или собствениците да бъдат обезвъзмездени. Първо трябва да дадем земя на друго място на тези хора, които имат претенции, с което да ги компенсираме. После тези 10 дка да ги припознаем като частна общинска собственост и тогава един вид тези незаконни къщи да се явят като наематели на общината. Процедурите са много дълги. Ще търсим решение", допълни Ангелов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов