Избрани Новини

Баба Марта окичи местни парламентаристи в Симитли

Добрата старица сюрпризира общинските съветници

Пижо и Пенда, изработени от талантливи гимназисти от Симитли, пък красят заседателната зала на общинска администрация.

В навечерието на 1-ви март, добрата старица сюрпризира общинските съветници в Симитли по време на редовно заседание на местния парламент.

Баба Марта с пълна кошница мартеници, заедно с децата от клуб „Бит и традиции” направиха весела и засмяна почивката на съветниците, пише simitli.info.

Добрата старица окичи с мартеница всеки с пожелание за здраве… освен за здраве за разум и разсъдък при гласуването в ОбС. Приятната изненада от Баба Марта бе подсилена от учениците от 9 и 10 клас към СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Под ръководството на педагога Виолета Ставрева, възпитаниците на клуб „Бит и традиции” саморъчно бяха изработили традиционните „Пижо и Пенда”, с които и закичиха парламентарният шеф Владимир Христов и общинският кмет Апостол Апостолов. Клубът на учениците е по националната програма „Мярка без отсъствия”, там те се ангажирани със занимания, полезни за себе си, за обществото и другите и показват, че може училище и без отсъствия.

Със своите червено-бели произведения на изкуството за първи март, учениците от клуб „Бит и традиции” са реализирали и дарителска акция на мартенички в социалните центрове в град Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)