Избрани Новини

Стотното сдружение за саниране бе регистрирано в Благоевград

От началото на кампанията общинска администрация активно призовава гражданите да подават документи

Стотно удостоверение за Сдружение, което има право да участва в “Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” бе издадено преди минути в община Благоевград. „Преди минути издадохме стотния брой удостоверение за сдружение, което означава, че гражданите са изключително активни, за което им благодарим”, каза зам.- кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева, информират от пресцентъра на общината. Тя допълни, че заедно с екип от специалисти се обработват всички документи, подадени до този момент, а добрата новина е, че още 18 договора да бъдат подписани с Българска банка за развитие, след почивните дни в столицата, с което общият брой на подписаните договори ще стане 38.

От началото на кампанията общинска администрация активно призовава гражданите да подават документи за учредяване на Сдружения, за да може по- бързо да бъдат сключени договорите за безплатно саниране, което ще осигури първи позиции на Благоевград в програмата.

Общинското ръководство апелира гражданите, които имат готови заявления за интерес и финансова помощ, да ги подават в Деловодството на община Благоевград, за да може да се премине към следващи процедури. Попълването на документи за учредяване на сдруженията е безплатно. То се извършва на място в община Благоевград-в Деловодството на общината (партерен етаж), Културно-информационния център, по предварително заявено присъствие на специалист от общината на общи събрания (поне един ден предварително).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов