Избрани Новини

В Симитли приеха бюджета си с пълно мнозинство

С близо милион повече ще разполага общината Симитли

7 287 998 лева е размерът на бюджет’2015 на община Симитли. Финансовата рамка бе приета на заседание на ОбС с пълно мнозинство. Тази година общината ще се издържа с четири милиона и половина държавна субсидия за делегираните от държавната дейности, частта от приходи с местен характер в годишния бюджет е 2 770 000 лева, пише simitli.info.

В приходната част общината планира около 360 000 лева да постъпят от местни данъци и такси. Близо милион и 300 000 са предвидените неданъчни приходи.

Половин милион са предвидени от бюджета за капиталови разходи, половината от които за ремонт на уличната инфраструктура. Близо 300 000 лева са за култура и спорт.

Бюджетът на община Симитли за 2015 година е с около 800 000 лева по-голям от миналогодишния. Бюджет’2014 на община Симитли бе в размер на 6 милиона и половина, реалната инвестиция в общината за миналата година обаче възлиза на над 30 милиона лева. Петкратното нарастване на финансовата рамка е с финансови инструменти на ЕС.

При така наложения ритъм и съотношение на инвестициите в общината от бюджетно и външно финансиране, очакванията за тази година са общият размер на инвестициите да надхвърли 40 милиона лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов