Избрани Новини

Благоевградчанка надмина Айнщайн, обявиха я за най-умната жена в света

Все още никой не е подобрил резултата й

Най-умната жена в света е от Благоевград. Коефициентът ѝ на интелигентност и е по-висок от това на Айнщайн или Бил Гейтс. Все още никой не е подобрил резултата й от теста на международната организация МЕНСА – 192. Даниела Симидчиева се прибра за празниците в родния си град, предаде БНТ.

Тя в момента работи в Българската стопанска камара. За кратък период е била и директор на МЕНСА. Тестът за интелигентност прави през 2003-та, в труден за нея момент, за да си докаже, че може.

“Чувствах се много зле, бях току-що напуснала Благоевград и това така ми действаше доста депресиращо. Ниска заплата, на квартира, с три деца”, споделя тя.

До този момент никой в света не е успял да надмине резултата 192 от 200 точки. Казва, че не е била от най-старателните ученици, а високата интелигентност е генетично заложена.

“IQ-то се раждаш и умираш с него, можеш да го промениш в рамките между 4-5 точки в рамките на своя живот, но емоционалната интелигентност е нещо, което зависи изцяло от нас, възможността да се реализираме в обществото, да бъдем адекватни при взаимоотношенията с хората, да бъдем по-добри”, каза Даниела Симидчиева.

Симидчиева не мечтае да извърши гениални открития, има три дъщери и ѝ се иска да има по три внука. Иначе се надява да помогне образованието в България да си върне високото ниво и световно признание.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов