Избрани Новини

Белица събира подписи за Спешен център

Искат да се създаде медицинско звено на територията на общината

Жители на община Белица подемат акция за събиране но подписка с искане за откриването на филиал на Спешна помощ, съобщи standartnews. Те отдавна алармират за проблема, но засега резултат няма.

"Не е нормално да чакаме линейки от съседните общини Якоруда и Разлог. Времето е фатално понякога. Толкова ли е скъпо да има няколко медици и поне една линейка? Ще инициираме събирането на подписка, която ще връчим на компетентните институции", твърдят местни хора. Те искат да се създаде медицинско звено на територията на общината. Категорични са, че не може градът и още 11 населени места да са без собствен филиал за спешна медицинска помощ. Надяват се, че ще се намерят най-сетне пари за откриването му в Белица. Най-радикално настроените предупреждават, че ще излязат на протести, ако не бъдат чути исканията им.

Кметът на общината Ибрахим Палев повече от 10 години настоява за решаването на този проблем. Ще постави въпроса и пред настоящото правителство.

"Тук живеят над 10 000 души, необходимо е да разполагаме с медицински център. Давам пример - село Златарица е на над 50 км от Разлог и на още по-голямо разстояние от Якоруда. На линейката й трябва над час, за да стигне там. Смятам, че не трябват толкова много финансови средства за създаването на такъв здравен екип", допълва градоначалникът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов