Избрани Новини

Петрички медик се оплака от полицейски побой

Той казва, че свидетели на побоя над него пред дома му са станали негови близки

Случката станала миналия четвъртък към 23,00 часа. Медикът посегнал на жена си, а синът му се обадил в полицията. „Още в дома ми започнаха да ме бият полицаите, смляха ме, изпаднах в несвяст. Не отричам, че ударих един униформен при самозащита, след като ми казаха „Жив оттук няма да излезеш". Бях пил алкохол, но това не е забранено, не съм бил на работа, а вкъщи. Не ги оправдава да ме пребият", каза днес д-р Великов, който е настанен за лечение в реанимация, цитиран от "Стандарт".

Той казва, че свидетели на побоя над него пред дома му са станали негови близки. Той е бит и в полицейското управление, където на два пъти изпадал в кома. „Завели са ме в болница, след като съм спрял да мърдам, уплашили са се. Ще ги съдя за опит за убийство", твърди той.

Д-р Великов е завеждащ отделението по кардиология в МБАЛ „Свети Врач" в Сандански. „Чух за този много неприятен случай. Лекарят работи при над от 15 години. Тук не сме имали никакви проблеми с поведението му. Професионалист е, коректен е с колегите си. няма никакви провинения на работното си място", категоричен бе шефът на санданската болница д-р Илия Тонев.

От ОД МВР – Благоевград съобщиха, че е назначена проверка на случая и се разследват действията на служителите, които реагирали на сигнала. В сряда сестрата на бития лекар е подала жалба в полицията. Съпругата и синът му са разпитани пред съдия. Няма как да е бит в ареста, там има камери, категорични са полицаи.

Възможно е да е имало посегателство върху медика, докато са го сваляли с асансьора в кооперацията, в която живее. При идването на колегите той е налетял върху тях, държал се е агресивно и е ударил един полицай. Това е наложило органите на реда да използват сила в рамките на закона, за да му сложат белезници, уточниха от полицията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов