Избрани Новини

Живот без път и без ток в 21 век

15 семейства стоят и чакат някой от някъде да се качи с някоя по-голяма кола

Как се живее без път и без електричество? Това не е сценарии от стар филм, а настоящето на десетки хора от село Горно Осеново. Там, в 21-ви век, електричеството още не е открито, а отскоро и пътят до селото е разрушен, съобщава Нова телевизия. 

15 семейства стоят и чакат някой от някъде да се качи с някоя по-голяма кола, за да им донесе провизии. Сред чакащите е и тъщата на Иван. От близо месец до нея и фермата ѝ се стига трудно. Най-прекият път за селото, този откъм Благоевград, е отнесен от порой. 

До селото има и друг път - в община Симитли. Той обаче е в същото положение. В момента се изготвя проект, а кметът на съседното село Долно Осеново доставя провизии на хората с жива тяга. Същото прави и Иван, само че пеш. 

През ден той и роднините на хората в селото преминават разрушеното трасе за да отнесат храна на близките си. Сега вместо път, има река. 

„Необяснимо е да живеем в 21-ви век и да има места в България, нали ние сме цивилизована държава и цивилизовани хора. Да има място, което да е оставено от Бога, да няма ток – без него ще се справим, но да няма и път вече, това е наказание. Искам някой да ни чуе”, заяви Иван.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов