Избрани Новини

Благоевградското село Еленово бе залято от дъждове

Дъждовната вода заля пътната настилка

Благоевградското село Еленово бе залято от дъждове, предаде Радио ‘‘Фокус’’. Дъждовната вода заля пътната настилка и се оказа истинско предизвикателство за жителите на селото, които трябва да стигнат до работното място.

В края на 2012 година община Благоевград предприе довършване на корекция на дере в село Еленово, след анализ на най-застрашените от природни бедствия места. Корекцията на дерето се реализира по проект „Мерки за предотвратяване на наводнения чрез корекция на дерета през село Еленово, община Благоевград”, който се осъществява с финансовата помощ на Оперативна Програма „Регионално Развитие” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Основната цел на проекта е предотвратяване и ограничаване на природни бедствия, свързани както с човешки жертви, така и с огромни материални щети. Идеята е да се предотвратят процесите на ерозия на речното легло на река Еленовска, преминаваща през селото. Другата цел е да се подобрят екологичните условия и качеството на живот, на жизнената и работна среда. Проектът бе на стойност над 1 млн. лв.

В момента водата на река Еленовска подкопа редица имоти, които се намират в близост до дерето. Жителите са принудени със собствени средства да ремонтират имотите си и да възстановяват част от постройките си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов