Избрани Новини

Продължава детския олимпийски фестивал на "Картала"

Мъгла, снеговалеж и силен вятър съпътстваше състезанието

Представителите на клубовете от Боровец спечелиха най-много титли в първия ден от детския олимпийски фестивал Картала 2015, съобщават от БОК. В пет от деветте старта победители станаха скиори и бордисти от  най-стария ни зимен център. Състезанията се организират за трета поредна  година от Българския олимпийски комитет и Асоциациия „Спорт в  свободното време”. Тази година фестивълът събра 280 бъдещи спортни звезди на България, представители на 31 клуба.

„Щастлив съм да ви поздравя от името на БОК и да ви пожелая много  бъдещи успехи,” заяви на откриването Белчо Горанов, генерален секретар  на БОК – Важно е в тези старотве да порверите на какво ниво сте и да  продължите да се развивате, да се усъвършенствате. Бъдете живи и здрави,  желая ви късмет и упоритост, а успехите сами ще дойдат”, каза още  Горанов.

В първия ден участниците имаха нелеката задача да се справят и с капризите на времето. Местността Картала в сърцето на Рила планина ги посрещна с гъста мъгла, снеговалеж и силен вятър на горна лифтова станция. Нищо обаче не можеше да спре устрема на най-добрите български  млади състезатели. Организаторите също бяха подложени на огромно изпитание, но въпреки неблагоприятните метеорологични се справиха отлично с нелеката задача да осигурят отлични  уславия за стартовете на малчуганите.

„Виждам много добри състезатели и отличен потенциал за бъдещето на  българския сноуборд” заяви Виктор Жеков, треньор и баща на световната звезда в бордъркроса Александра Жекова. Въпреки че им предстоят 3 важни старта за СК до края на сезона, Виктор бе оставил Сани да тренира сама в Пампорово и бе пристигнал за един ден в Картала, за да види на място най-добрите ни млади състезатели.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов