Избрани Новини

ВиК-Благоевград стартира реконструкция на водопровод в Покровник

Подмяна ще се извърши и на основни улици в Гоце Делчев и Разлог

В близкото до Благоевград  село Покровник започна реконструция на водопровод с дължина 550 метра. По проекта, разработен от В и К, старите етернитови тръби /ф 60/, чиято възраст е над 40 години, ще бъдат подменени с полиетиленови /ф 90/. Срокът за изпълнение е около два месеца, но от дружеството са убедени, че ремонтните работи ще  приключат по-рано.

 Преди дни започна  подмяната с полиетиленови тръби и на водопровода на една от главните улици в Гоце Делчев- “Струга”. Дължината на участъка е 386 метра. Предстои  ремонт на водопровода и  по ул. “Христо Ботев” в Разлог.

В инвестиционната програма на  дружеството  са включени и улиците около джамията и НХГ “ Св.св.Кирил и Методий”. 

През октомври, миналата година управителят на В и К инж. Росица  Димитрова пое ангажимент пред Инициативния комитет за цялостно решаване на  проблема в централния район на града. Още в края на миналата година бе  направена реконструкция на ул.“ Цанко Церковски”, сега предстои подмяна на  водопровода по улица “Владимир Бъчваров”.

В скоро време ще започне и вторият етап от  реконструкцията на водопроводната мрежа в ж.к. “Запад”.

 Съвместният проект с община Благоевград  предвижда подмяна на  трасе с дължина 350 метра и отклоненията към жилищни и обществени сгради. За първи път инвестиционната програма на  “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград е съгласувана с програмите на общините, като целта е да се работи съвместно, за да се постигне максимален  ефект на разумна цена, информират от В и К - Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)