Избрани Новини

Девойка обжалва присъда за смъртта на двама приятели

Младежите починаха, след като пиха течност за чистачки

22-годишната Даяна Калайджиева обжалва условната си присъда, наложена за причиняване на смърт по непредпазливост на двама нейни приятели. Младежите починаха, след като пиха течност за чистачки. През декември м.г. Районният съд осъди Даяна на 2 г. затвор с 4 г. изпитателен срок. В Окръжен съд - Благоевград бяха изслушани пледоариите на прокуратурата и защитата. Решението ще е ясно до 1 месиц.

На 10 февруари 2013 г. в дома на Даяна в с. Падеш шестима младежи се събрали на домашен купон. Алкохолът свършил и 20-годишната тогава домакиня намерила 2 бутилки с розова течност. Помислила, че е вишновка и занесла пиенето в стаята. Разредили течността със сок от малини и продължили да се черпят. Никой не се усъмнил и не усетил странния вкус на напитката. По-късно всички се озоваха в болница, но двама починаха - 18-годишно момиче и момче на 17 г.

Експертиза установи, че младежите са пили течност за чистачки на автомобили. Препаратът бил оставен в мазето от бащата на Даяна. Освен присъдата, Калайджиева трябва да плати и кръвнина - общо 50 000 лв. на родителите на починалото момче Кристиян Чучков.

Адвокатът на Даяна пледира, че тя не е знаела какво сервира на гостите си. Самата тя тогава също лежа в болница. Ако магистратите я оправдаят, ще паднат и гражданските искове на родителите на починалия младеж, информира "Труд".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов