Избрани Новини

Снегът е повалил 40 дървета по пътя Добринище–Гоце Делчев

14 служители от "Държавно горско стопанство Добринище" участват в разчистването на пътищата в района

Паднали дървета силно затрудняват движението по пътя Добринище – Гоце Делчев. Той е част от международната пътна артерия, която води към ГКПП Илинден. Трети ден в района вали мокър сняг, който е изключително тежък и води до падане на много дървета, съобщиха от ЮЗДП Благоевград.
"14 служители от "Държавно горско стопанство Добринище" участват в разчистването на пътищата в района. Снегът е повалил около 40 дървета, които силно затрудняват движението", съобщи директорът на териториалното поделение инж. Благой Кишев.

"Създадена е организация, свикан е оперативен щаб с участието на представители на пожарната, полицията и доброволчески групи за изясняване на ситуацията и определяне на действията. Цяла нощ горските екипи са патрулирали по пътищата в обхвата на стопанството и с моторни резачки са отстранявали падналите дървета. Приоритетно усилията са насочени към разчистване на главния път за Гоце Делчев, както и на пътя за едноименната хижа", посочва още директорът на "ДГС Добринище".

Горските екипи от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие са в готовност за оказване на помощ при необходимост и в други населени места.

Шофьорите да се движат изключително внимателно в района, защото опасността от падащи дървета не е отминала.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)