Избрани Новини

Старица моли президента да й опрости глоба за бракониерство

Крими

09-03-2015, 19:11

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Бабата незаконно ловила риба, за да нахрани болния си син

76-годишна жена от Златарица моли президента Росен Плевнелиев да й опрости глоба от 7400 лв. за незаконен риболов, пише "Труд" . "Бедна съм и сумата е непосилна за мен", се казва в обръщението на Йорданка Димова до държавния глава.

Старицата бе спипана на 29 април 2013 г от инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури да мята въдици по река Златаришка край балканското градче. Възрастната жена се принудила да лови риба, за да има какво да сложи на трапезата, защото овдовяла и сама се грижела за болния си син. За зла участ обаче пенсионерката била засечена при хайка на контролните органи, които се оказали безкомпромисни.

Проверяващите й съставили актове, като й наложили максималните глоби. За това, че нямала надлежно издаден билет, старицата била наказана с 200 лева, за риболов в забранителния период има акт за 1500 лева, за използване на парашутка - 2000 лв.

Освен това инспекторите постановили Йорданка Димова да плати и 3700 лв. за нанесени вреди на "Рибни ресурси", въпреки че не била хванала нито една риба. Контрольорите не пропуснали да конфискуват и такъмите на възрастната въдичарка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов