Избрани Новини

"Паяци" тръгват из Благоевград

Община Благоевград започва разчистване на тротоарите от автомобили

Община Благоевград започва акция по премахването на неправилно паркирани автомобили по тротоарите в централна градска част и кварталите на града. По разпореждане на градоначалника д-р Атанас Камбитов екипи от общински служители ще предупреждават със стикери шофьори, паркирали автомобилите си на тротоарите, да ги преместят в двуседмичен срок. Ако не бъдат преместени доброволно, автомобилите ще бъдат премахнати принудително. Акцията се прави с цел разчистване на тротоарите, които на много места в момента са труднодостъпни за пешеходците именно заради паркирани по тях автомобили.

Много често заради колите по тротоарите се налага пешеходците да вървят по пътното платното, застрашавайки живота си. Преминаването по тротоарите, особено в  кварталите, е почти невъзможно и за майките с колички, които рискуват и живота на децата си, преминавайки също по платното за движение на автомобили.  

По време на акцията на община Благоевград ще се опишат и всички изоставени автомобили,  които не са в движение. Впоследствие  общината ще предприеме действия по премахването и на тези превозни средства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)